O nama

O nama

Mi smo tvrtka sa managamentom više od dvadeset godina poduzetničkog iskustva. Vođeni tim iskustvom, znamo da se uspjeh ne mjeri samo brojkama već kvalitetnim odnosom prema svakom čovjeku te savjesnom i održivom očuvanju prirode koja nas okružuje. Upravo zbog toga smo odlučili svoje daljnje poslovanje preusmjeriti u obnovljive izvore energije iz Sunčeve energije. Time želimo dati svoj mali doprinos očuvanju okoliša za buduće generacije, smanjiti ovisnost o uvozu energenata, te potaknuti zelene energetske potencijale koje Republika Hrvatska posjeduje.

Što nudimo

Posljednjih godina tržište obnovljivih izvora energije i ušteda energije drastično se mijenja. Ostvarenje ušteda energije, te korištenje obnovljivih izvora jedan je od prioriteta EU . Korisnicima u zadovoljenju njihovih energetskih potreba potrebno je osigurati kompletnu uslugu uključivo sa svim pratećim uslugama temeljenim na energetskim uštedama i iskorištavanju energije sunca . Nudimo partnerski odnos prema svakom klijentu u segmentu uštede energije i iskorištavanju obnovljivog izvora energije iz sunca bez obzira na zahtjeve. Radeći s Vama od početne konzultacije pa do završetka projekta naš tim može Vam osigurati optimalna rješenja, s ciljem uštede vremena i novca.


ENERGETSKA EFIKASNOST


Stambeno-poslovne zgrade i kuće su jedan od najvećih krajnjih korisnika energije. Potrošnja energije u zgradarstvu iznosi 25-40% ukupne potrošnje energije, s time da ovisno o objektu, u ukupnoj potrošnji el. energije od 30 % do 45 % sudjeluje sama rasvjeta. Globalno, emisija CO2 bi se mogla smanjiti za ogromne količine kroz jednostavno poboljšanje energetske efikasnosti u zgradarstvu. Smjernica za globalno energetsku učinkovitost u zgradarstvu (EU Direktiva 2002/91/EC eng. “Energy performance of buildings”) definira europsku normu, koju je R.Hrvatska prevela i usvojila 2008.g., a glasi HRN EN 15193:2008 en, naslovljenu “Energijska svojstva zgrade – Energijski zahtjevi za rasvjetu”. Norma je donesena radi procedura za procjenu potrebne energije za rasvjetu u zgradarstvu i za analizu energetske učinkovitosti uz definiranje graničnih vrijednosti energije nužne za napajanje rasvjete. Pri tom se poštuju dosadašnja pravila i procedure proračuna osvjetljenosti površina, ovisno o njihovoj namjeni, u skladu sa normama EN 12464-1, EN 12464-2, EN 1838, EN 12193, te EN 13201. Zamjenom postojeće rasvjete sa LED rasvjetom ,samo jedno kućanstvo sa uobičajenom potrošnjom od 4000 KWh godišnje može uštedjeti do 1.400,00 KN na godišnjoj razini u odnosu na klasične žarulje. Tvrtke koje posjeduju velike objekte za obavljanje svojih primarnih djelatnosti ili javne ustanove, koristeći naše usluge „ključ u ruke“ ugradnjom LED rasvjete postaju konkurentnije na tržištu bitnim smanjenjem troškova u plaćanju električne energije.